Bӓst att ta taxi nӓr tåget inte fungerar

by Admin on 12/09/2016

De flesta svenska storstӓder ӓr uppbyggda runt den offentliga transporten, och ofta så fungerar det ganska bra. Det ӓr klart att man kanske måste byta flera gånger och det kan ta tid, men fӧr det mesta kommer man i alla fall fram till berӓknad tidpunkt. Fӧr det mesta har blivit nyckelordet nu fӧr tiden nӓr det mer och mer blir stopp i trafiken.

22-5-ta-taxi-istallet-for-tagDet ӓr inte bara lokaltrafiken som drabbas, ibland ӓr det fjӓrrtågen som stoppas och alla får gå av. Detta skapar lӓtt stress och ibland panik, fӧr hur ska man komma fram till sin destination? Som tur ӓr så har också alla stӓder och ӓven de mindre orterna, flera taxibilar som kan stå till tjӓnst. Det bӓsta alternativet nӓr tågen ligger nere ӓr faktiskt att ta taxi.

Vӓrdiga alternativ till offentlig transport

Egentligen kan man fråga sig varfӧr folk inte tar taxi ӓnnu oftare, ӓven nӓr tågen fungerar. det ӓr klart att ska man åka lӓngre strӓckor så kan det vara skӧnt med tåg och buss, men inom stӓderna så ӓr det bra mycket bekvӓmare att ta en taxi. Speciellt nӓr man tӓnker på hur kӓnslig tågtrafiken faktiskt ӓr och hur lӓtt det ӓr att tågen stannar upp.

Vissa perioder ӓr det fråga om renoveringar och utbyggning av spåren. Då kan det vara lӓtt att det blir fӧrseningar eller att de råkar hugga av någon viktig ledning. Andra gånger har det skett en olycka, och då kan det ta flera timmar innan polisen och ambulanserna har avklarat sitt arbete. Ibland ӓr det signalfel, och då ӓr det farligt fӧr tågen att passera eftersom man inte har full kontroll ӧver det hela. Ingen vill råka ut fӧr en kollision vilket ju sker så gott som aldrig tack vare all den fina utrustning som finns idag.

Oavsett anledningen till att tågen inte fungerar eller blir fӧrsenade så ӓr ofta den allra bӓsta lӧsningen att ta en taxi. Det ӓr mӧjligt att bestӓlla en taxi direkt på telefonnummer 020-20 20 20. Speciellt nӓr det ӓr fråga om stopp i trafiken eftersom man då redan ӓr fӧrsenad. Det vanliga ӓr att fӧrst stannar tåget upp och ingen vet någonting, sedan sӓger de att det ӓr en liten fӧrsening och att de arbetar på saken. Fӧrst efter en lӓngre tid så brukar man få hӧra att alla måste gå av tåget och ta sig fram på egen hand. Då har redan en lӓngre tid passerat och man riskerar att bli riktigt sen.

Ta tåget eller åka taxi?

Under de perioder nӓr det ofta ӓr problem med tågen så har de flesta alltid med sig ett kort eller något annat fӧr att betala en taxi. Man vet ju aldrig vad som kommer att ske under dagens lopp, och man vill inte missa sitt viktiga mӧte eller avtal med en lӓkare. I den hӓr artikeln från Expressen kan du lӓsa om hur mӓnniskor vӓljer taxi nӓr tågen ligger nere. Det  bӓsta ӓr att gå direkt och ta en taxi eller ringa efter den att komma till platsen. Snart nog kommer alla ha behov av transport, så det lӧnar sig att handla snabbt.

Att ta en taxi ӓr bekvӓmt och effektivt vart man ӓn ska. Det kostar inte alls så mycket nu fӧr tiden och ӓr verkligen ett av de allra bӓsta alternativen nӓr tågen ligger nere. Men ӓven vid andra tillfӓllen, det finns ingen anledning att trӓngas på tunnelbanor och bussar hela tiden. Istӓllet kan man satsa på taxi redan från bӧrjan och undvika alla kӧer och tråkiga resor. Snabbt och effektivt ӓr nyckelorden fӧr taxitrafiken, till skillnad från många tåg.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: