Så får rätt nyckelskåp tjuvarna att välja någon annan än dig

by Admin on 19/09/2018

814-1

De flesta hanterar olika nycklar varje dag. Du låser dörren efter dig när du går till jobbet. Tar fram bilnyckeln och åker iväg. Sedan har du en nyckel till dokumentskåpet där alla kontrakt ligger. På kvällen låser du säkert in dina värdesaker på gymmet, och så vidare. Nycklar är en konkret del av vardagen. Men nycklar kan också vara attraktiva för de kriminella elementen i samhället. Genom att förvara nycklarna på ett ansvarsfullt sätt kan du undvika stora problem.

Hemma är det ganska vanligt med ett nyckelskåp. Du hänger in nycklarna så fort du kommer in genom dörren. För de flesta tror att den största faran är att de tappar bort sina nycklar. Och det är naturligtvis något du alltid vill undvika. Men speciellt för den som har bil bör förvaringen av dessa nycklar ges lite särskild uppmärksamhet.

Nycklar på arbetsplatsen

På jobbet så brukar det vara en hel bunt med nycklar som används på en daglig basis. Vissa delar av företaget är stängt för de flesta och bara en del utvalda medarbetare har tillåtelse att gå in där. Sedan finns det rum eller skåp som är låsta men alla vet var nyckeln hänger. Det är inte personalen som ska hållas ute utan tjuvarna. Alla dessa nycklar bör förvaras på ett ansvarsfullt sätt. Finn mer information på butikskassa.com.

Det kanske verkar lite överdrivet att ha ett nyckelskåp eller låsa in nycklarna någonstans när du har alarm. Ytterdörren är låst och likaså dörren in till kontoret. Ska du då också ha ett separat nyckelskåp? Kan det verkligen vara så viktigt? Svaret är naturligtvis ett rungande ja. Tjuvar har flera olika sätt att komma in på, och du vill ju att skadan ska bli så begränsad som möjligt. Om de lyckas ta sig in i huvudbyggnaden så har alarmet säkert skrämt bort dem innan de kommer fram till nycklarna. Bra nyckelskåp håller din butik säker.

814-2

Hålla ordning på nycklarna

En annan orsak till att ha ett nyckelskåp på arbetsplatsen är att nycklar lätt kommer bort. Speciellt när det är flera personer som använder samma nycklar. Därför lönar det sig ofta att ha en särskild plats för nycklarna. Gärna ett skåp med krokar och anordningar så att du kan hålla reda på dem. Då vet alla inte bara var nycklarna finns men också till vilken dörr de passar.

Själva nyckelskåpet bör sättas upp på ett bra ställe. Dels ska det vara lätt att komma åt dem, speciellt om de används flera gånger varje dag. Men det bör även vara en plats som är skydda. Vi Bilägare skriver i denna artikel om att det är viktigt att förvara nyckelskåp på rätt plats. Ibland kan tjuvar komma in i lägenheten utan att någon märker det. Om sedan bilnycklarna ligger på byrån i hallen så smyger de sig bara ut igen. Det rekommenderas till och med att lägga elektroniska nycklar i en konservburk eller annan metall så de inte kan hacka sig in i koden utifrån.

Välj ett bra nyckelskåp

När det handlar om något så viktigt som nycklar är det bäst med ett skåp som går att låsa. Men inte bara det, helst ska det skruvas fast i väggen också. Ett nyckelskåp är som ett litet kassaskåp. Om du installerar det på rätt sätt så är du skyddad. Plus att försäkringen kommer att gälla vid ett eventuellt inbrott. Därför är det viktigt med säkra nyckelskåp. Läs mer på den här sidan från SVT Nyheter.

Ju fler nycklar du har att hålla reda på, desto bättre nyckelskåp krävs det. En bilfirma, till exempel, har bra anledning att hålla reda på sina nycklar. Det samma gäller för större kontorskomplex eller hemtjänsten. För det handlar inte bara om att klara försäkringen utan också att skydda sin egendom eller de som du jobbar för. Aftonbladet skriver i en artikel om hur rätt nyckelskåp kan få tjuvarna att välja att stjäla någon annanstans istället.

Hur ska nycklarna förvaras?

Om du kontaktar försäkringsbolagen så har de listor på vad som krävs för att du ska få ersättning för värdesaker. Nycklar räknas till denna grupp, speciellt om de går till flera lokaler. En fastighetsägare, till exempel, kanske har en huvudnyckel för att komma in i de olika byggnaderna. Något som en helt vanlig person naturligtvis inte har.

Men även för privatpersoner så rekommenderas det att låsa in sina nycklar. Det räcker med att det är en skrivbordslåda eller liknande, men låst ska den vara. Nyckeln kan dock finnas tillgänglig i hemmet. Om du har ett värdeskåp av något slag, med försäkrat innehåll, ska inte nyckeln vara i samma lokal.

814-3

För att vara riktigt säker är det bäst att kontrollera med ditt försäkringsbolag. Det vore tråkigt om du både har inbrott och sedan måste kämpa för att få ersättning. Eller kanske inte vara berättigad till någonting alls bara för att du inte visste var nyckeln skulle hänga.

Väl förberedd på det värsta

Det lönar sig att vara försiktig och vidta säkerhetsåtgärder långt innan något sker. Alla är eventuella måltavlor för tjuvar, men det är inte det enda som kan hända. Brand och översvämning kan också göra stor skada. Därför vidtar de flesta vissa åtgärder i förväg. Inte så att du måste gå runt och vara rädd för att något ska hända. Men lika gärna som du sätter på dig säkerhetsbältet i bilen så tar du hand om din egendom.

Till att börja med bör du ha ett nyckelskåp som är anpassat till dina behov. En helt vanlig familj brukar ju inte ha samma behov som en biluthyrningsfirma, för att bara ta ett exempel. Men i och med att många nycklar i dag är elektroniska och kodade så krävs det lite extra planering.

Ha gärna ett bra nyckelskåp som är fastskruvat i väggen och som går att låsa. Dessa brukar vara utrustade med krokar i olika storlekar för att alla sorters nycklar ska få plats. Den nyckel du använder för att låsa skåpet bör sedan förvaras på ett tryggt ställe. Ett alternativ är att ha kodlås, så att ingen nyckel alls behövs.

Ta hand om dina nycklar

Det allra bästa nyckelskåp som finns på marknaden kan inte skydda dig om nycklarna inte hängs in där. Så skapa goda vanor för hela familjen eller arbetsplatsen. Ta som vana att kontrollera att allt är inlåst, eller hänger på sin plats. Det har nämligen visat sig att många inbrott lyckas på grund av flera olika faktorer.

Bland annat så behöver tjuvarna ofta tid på sig att komma in och stjäla. Ju längre tid det tar för dem att hitta fram till värdesakerna, desto större chans att de inte ens försöker. Om du sätter upp klisterlappar eller skyltar om att du har larm eller på annat sätt skyddat ditt hem så är det möjligt att de vänder sig om och går vidare.

Det samma gäller när de väl kommer in och ser att värdesakerna är inlåsta. För de flesta tjuvar lönar det sig inte att slåss med ett rejält nyckelskåp som är låst. De har varken tid eller lust att ens försöka. Allt detta är till din fördel naturligtvis. Därför så kan faktiskt ett bra nyckelskåp vara avgörande för vad tjuvarna får med sig. Ge dem inte tillträde till andra delar av företaget eller hem

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: