Fasadrenovering med puts

by Admin on 18/03/2013

fasadDet är viktigt att regelbundet se över sin fastighet. Speciellt om det har varit mycket regn eller snö under vintern kan det vara behov av vissa åtgärder. Ibland kan man behöva göra fasadrenovering puts i Stockholm.

Om det bara är på några få ställen som putsen ser dålig ut, eller har börjat släppa, kan det räcka med att lägga på lite puts just där. Naturligtvis måste man förbereda den fläck, eller delar av fasaden, som man vill lägga ny puts på. Annars kan man riskera att det inte håller. Många händiga personer klarar av mindre arbeten med puts själva.

Andra gånger behöver man göra en total fasadrenovering puts i Stockholm. Då är det ofta bäst att hyra in en firma som utför arbetet, även om det finns vissa som klarar av utmaningen. Men man behöver utrustning och expertis för att kunna göra det på rätt sätt. Det lönar sig att göra det ordentligt, för sedan håller putsen i flera år framöver.

Först och främst ska man se på vilket material huset är gjort av, så man kan välja rätt puts. Det vanligaste är att man lägger puts på en fasad gjord av tegel eller betong. Man kan även göra en fasadrenovering puts i Stockholm på en trävägg, men det kräver lite mer förberedelse. Det finns olika typer puts. Sand blandat med kalk, cementputs eller en blandning av kalk och cement. Man kan ibland tillsätta ett medel som gör putsen vattenavvisande. Tjockleken är också viktig, beroende på underlaget.

Vilken puts och metod man än väljer ska man först ta bort all gammal, lös puts. Man kan sticka in en skruvmejsel, eller liknande, i putsen och se om det rinner ut puts från baksidan. Om man knackar med en hammare brukar lös puts också ramla ner. Man kan i alla fall höra om det är ihåligt bakom, ett tecken på att putsen släppt från underlaget. Om man bara ska laga vissa delar av putsen ska man knacka ner ytorna en bit runt omkring den fläck man ska åtgärda.

Fasaden måste vara fri från gammal puts och även rengjord innan man lägger på ny puts. Man kan tvätta av med vatten och borste, gärna med ett speciellt rengöringsmedel för puts. Avgaser och andra föroreningar lägger gärna ett fett smutslager på fasaden som måste bort innan man kan göra en fasadrenovering puts i Stockholm. Innan man sätter igång ska man skölja av fasaden väl med vatten.

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: