Jobba som dagmamma i Norge

by Admin on 10/05/2016

Att få barn är en stor omställning i livet och det finns många beslut att ta under barnets uppväxt. De allra flesta behöver någon form av barnomsorg under de första åren och det finns en mängd alternativ att välja mellan. Förskolan är vanligt men en annan möjlighet är dagmamma.

829-4-jobba-som-dagmamma-i-norgeDet finns idag stora möjligheter att jobba som dagmamma i Norge. Man kan tjäna bra med pengar och dessutom styra sina egna tider mer än på många andra jobb. Att till exempel jobba som dagmamma i Bergen erbjuder också en trevlig miljö att leva i.

Fördelar med att jobba som dagmamma i Norge

  • Det finns stora fördelar vad gäller lönen och möjligheterna till vad du faktiskt kan tjäna. Norge betalar löner som ofta är mycket större än i Sverige och löneutvecklingen är mycket positiv för den som vill jobba länge.
  • Du kan styra stora delar av din arbetsmiljö själv och slipper förlita dig på andra för detta. Du kan till exempel själv bestämma hur många barn du har möjlighet att ta hand om samt åtminstone till viss del vilka tider du kommer ha ”öppet”. Detta är mer flexibilitet än du har på många andra jobb.
  • Du får möjlighet att jobba med barn från flera länder om du så önskar eftersom Norge är ett internationellt land. Det är spännande att få uppleva olika kulturer på plats och möta barn och familjer med olika bakgrund.

Något som flera har fått upp ögonen för är att jobba som dagmamma i Stavanger. Den som är intresserad kan enkelt börja läsa mer om hur eftersom det finns mycket information att hitta på nätet. Stavanger är en stad som lockar både nya invånare och turister varje år och för många av dessa är det just den trevliga känsla de får i staden som får dem att återvända.

I svenska media diskuteras konstant situationen i förskolan och det finns en mängd olika åsikter om hur man bäst skall lösa alltför stora barngrupper, stressade pedagoger och alla andra problem som förekommer i dessa miljöer. Intresserad av att läsa mer – i Karlskrona är trycket hårt för att lösa förskolesituationen och Jenny Kousholt tror att det kan lösas genom fler dagmammor.

Tänk på detta när du väljer barnomsorg

  • Vem är ditt barn? Är han eller hon blyg? Som lyckligast när de är med människor de känner eller gillar din lilla solstråle att träffa nya barn och vuxna? En dagmamma kan till exempel fungera bättre för ett barn som kanske har mer behov av lugn och ro.
  • Närhet till hemmet eller arbetet. Vad passar bäst för er? Att ha barnomsorgen nära hemmet eller kanske något av era arbeten? Att välja ett smidigt alternativ kommer att förenkla det mesta vad gäller livskvalitet och så lite stress som möjligt.

Barnomsorgsfrågan kommer säkerligen att fortsätta debatteras även i framtiden och vad lösningen är beror helt på vem man frågar. I Norge ser fler och fler människor dock andra möjligheter i de fall som förskolan inte kan erbjuda den kvalitet man söker. Jobben som dagmamma i Norge ökar.

Norge är ett spännande land för de allra flesta och här finns mycket att göra i form av natur, kultur och andra upplevelser. Varje år väljer mängder av svenskar att börja jobba i Norge och hittills verkar inte antalet som väljer vårt västra grannland att minska avsevärt.

Att jobba som dagmamma i Norge är helt enkelt ett alternativ som kan fungera bra oavsett om man har familj eller inte. En flytt innebär självklart mycket planering men baserat på vad många andra svenskar som flyttat till Norge tycker är det utan tvekan värt det.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: