Vinresor

by Admin on 09/07/2012

vin-frankDå är det dags igen att planera en semester och man kanske kommer ihåg de tidigare paketresorna som man har varit på till många stora städer runt om i världen. Skulle det inte vara lite roligare att ge sig ut på en liten annorlunda resa denna gång, där man slipper stöket i staden och få se på riktigt hur mäniskor bor och arbetar.

Är man en vinälskare så kan man på detta sätt slå ihop två flugor i en smäll och bege sig ut på vinresor. Idag så finns det många olika arrangörer och ett land som har mycket inom vinhandeln är Frankrike så varför inte titta på vinresor i Frankrike.

Det betyder inte att man behöver hoppa över Paris, utan kan ändå göra ett besök där innan eller efter man beger sig ut till de populära vingårdarna i landet. Några av dessa ställen känner du säkert igen som Champagne, där vinodlingarna är många och bubbel kan smakas från vinodlingarna så älskar du Champagne så vet du var du skall ta dig. Man träffar också intressanta människor och få se ett helt annorlunda land där kärleken till druvan är stor och vin är en del av vardagen.

Den finns så klart många andra platser som Alsace som är känd för sina vita viner, och så har vi Loire där viner frodas från Chardonnay och Sauvignon Blanc. De flesta av dessa platser ligger söderut så skall man vara borta några veckor så kan man passa på att besöka flera stycken och njuta av gästfriheten samtidigt som man ny kraft av frisk luft.

Du sitter säkert nu och tänker på vissa ställen i Frankrike som vi inte tagit upp än och en av dem är Bourgogne, där den populära druvan Pinot Noir finns som exempel och sen har vi Bordeaux som inte behöver en stor introduktion och är ett de populäraste vinresor i Frankrike. Det är mycket på grund av många vackra slott och här hittar man också väldigt dyra och exklusiva viner.

Till sist så har vi Rhone där man mest tillverkar röda viner och än vilken vinsort som man fördrar så är vinresor en upplevelse som man inte glömmer i första taget. Du kan själv planera resan genom att kanske ta ett billigt flyg till Paris där ni stannar i några dagar och sen förflyttar er med buss, tåg eller en hyrbil så att ni får uppleva något nytt. Det finns också färdiga paket med vinresor i Frankrike så välj det som passar Er bäst och ni kommer att få en semester som ni kommer att alltid komma ihåg garanterat.

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: