Volontärresa till olika ställen i världen

by Admin on 13/03/2013

Det kan låta konstigt att man betalar pengar för att få arbeta, vanligtvis är det tvärt om. Egentligen är det inte heller det man gör när man åker på en volontärresa. Konceptet bygger på att man hjälper till på en skola, ett barnhem eller annat projekt någonstans i världen. Det kan också vara att man jobbar med djur på, till exempel, ett naturreservat. Pengarna man betalar går till att täcka alla ens egna omkostnader samt ett visst stöd till det lokala projektet. 

volontärresor

Volontärresor har blivit allt vanligare de senaste åren och nu finns det flera olika organisationer att välja mellan. Man kan naturligtvis ta kontakt själv med ett projekt i ett land dit man vill åka. Men det finns vissa fördelar med att boka sin resa genom en etablerad organisation.Till att börja med så ser de till att man verkligen kommer till ett ställe där man behövs. Man får en konkret arbetsuppgift där man kan göra nytta. En volontärresa handlar ju om att kunna göra en skillnad i situationen för de som inte har det lika bra som en själv. Faktum är att man måste vara beredd på att arbeta hårt på de flesta volontärresor som finns.

De som arrangerar volontärresor känner också till platsen väl. Man kan få mycket hjälp med praktiska saker som annars kan vara svåra i ett helt nytt land eller kontinent. Det är möjlighet att fråga om råd och vägledning av någon som i alla fall kan engelska. Ibland kan det vara svårt att se så mycket fattigdom och lidande som kan vara fallet i utvecklingsländer. Men när man har kommit dit på en volontärresa känner man i alla fall att man gör något för att hjälpa.

Kostnader för volontärresa

Det är vanligt att volontärresor kostar 15-20 000 kronor för två veckor, men då är också det mesta inkluderat. Man brukar även inkludera utflykter så att man ska kunna se mer av landet. När man bara reser som vanlig turist kan det ibland vara svårt att verkligen komma nära inpå den lokala befolkningen och lära känna dem. På en volontärresa arbetar man sida vid sida på ett lokalt projekt. Mycket närmare än så är det svårt att komma.

Tanken med volontärresor är att man ska hjälpa dem man jobbar med. Det är inte meningen att man ska ta arbete från lokalbefolkningen utan att man ska kunna skapa fler arbetstillfällen. Dels genom att man håller projektet igång, men även genom att man handlar i lokala affärer.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: