Att komma igång med en ny verksamhet

by Admin on 27/07/2013

Det är inte alltid lätt att få ett jobb, speciellt om man inte har någon speciell utbildning. Många satsar därför på att starta eget, antingen på heltid eller för att komplettera ett deltidsjobb. Ibland kan det vara svårt i början, för man har inte riktigt råd med att ta steget fullt ut.

MA87-parkbänkAtt fakturera utan företag som musiker är ett vanligt hinder. Man har ett gig här och där och vill gärna tjäna några kronor på det. Men det är ofta inte något regelbundet, i alla fall inte i början. Andra säljer utemöbler för offentlig miljö genom att koppla ihop tillverkare och kunder. Inte det mest lukrativa till att börja med, men något som kan växa och bli större.

Egentligen är det ganska lätt att fakturera utan företag som musiker, men man får betala för det. Det finns ett flertal företag som förmedlar denna form av tjänst. Man skriver ett avtal med dem, de skickar ut fakturan och ser till att den blir betald. Sedan får man utbetalning, med skatten dragen, av dem. För detta brukar man få betala mellan 6-10% av fakturans värde.

Det kan tyckas som ganska mycket pengar man förlorar, men i gengäld kan man arbeta helt lagligt. Många arrangörer idag vill inte anställa folk, men med en faktura så slipper de alla problem med inkomstuppgifter och sociala uppgifter. Själv får man en chans att visa vem man är och kanske skapa sig en framtid. Att fakturera utan företag som musiker kan vara inkörsporten till en fast anställning längre fram.

Vare sig man säljer utemöbler för offentlig miljö, eller helt enkelt vill använda dem för att starta upp något, har man mycket att välja på. Några bord och stolar kan vara allt man behöver för en liten uteservering. Det kan komplettera annan verksamhet, som en kiosk eller bensinmack till exempel. Ju längre man kan få en kund att stanna, desto större chans är det att man får sälja mer produkter.

Andra ställer ut utemöbler för offentlig miljö i samband med att de erbjuder tjänster. En del föreningar säljer kakor och kaffe för att få lite pengar till olika projekt. Man kanske ordnar lite filmvisning eller verksamhet för barn i en park. Då kan utemöbler för offentlig miljö vara precis det som behövs för att folk ska dras till verksamheten. Kan man inte sitta bekvämt är det ingen som stannar. Detta kan sedan utvecklas till något större, om man ser att det fungerar.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: