De allra flesta har någon gång bott på hotell

by Admin on 25/07/2013

6- hotell frukostDe allra flesta har någon gång bott på hotell. Många reser bort på semester i alla fall en gång om året, en paketresa med flyg och hotell. Men det är också vanligt att bo på hotell för jobbet.

Trots att dagens samhälle är dominerat av elektronisk utrustning har man inte eliminerat vikten av personlig kontakt. Man kan göra mycket på internet, men ibland behöver man skicka en person för ett visst arbete eller möte. Många företag idag har ett fast avtal med en hotellkedja för sina anställda. Man får bra priser och det är lätt att boka. Detta är speciellt viktigt om man ofta bokar hotell med kort varsel.

Många konferenser och olika möten hålls även på hotell. Det är bekvämt att kunna ha logi och aktivitet på samma ställe. Faktum är att många hotell idag erbjuder specialpaket för konferenser. Man har all utrustning till hands, och är också väl förberedda för att servera lunch och fika till alla de som deltar. Om man är flexibel och kan boka dagar eller månader som inte är så populära med andra företag, kan man ofta få mycket bra rabatter och priser.

De allra flesta som bor på hotell stannar bara några nätter, det är sällan fråga om några längre vistelser. Man vill inte ta med sig så mycket i packningen, speciellt om man kommer med flyg eller tåg. Ett bra hotell ser därför till att ha mycket till hands för sina gäster. De allra flesta har idag trådlös internet uppkoppling inkluderat i priset, faktum är att det är ofta tillgängligt i hela hotellet. Detta är bekvämt om man har med sig en laptop eller tablet, man kan sitta i trädgården eller loungen och arbeta utan problem.

Ett växande antal hotell satsar även på att ha någon form av relax avdelning eller gym. De vet att många satsar på att hålla sig i form och vill fortsätta med det även under resor. Om man inte har möjlighet att ha det på själva hotellet har man ofta ett avtal med något gym eller badhus som ligger i närheten.

Många hotell idag har en egen bil eller minibuss som åker skytteltrafik mellan flygplatsen, hotellet och andra ställen som de flesta gäster vill besöka. Om man besöker mindre orter kanske det bara behövs transport till flygplatsen, man kan ofta promenera till det mesta man vill se. Hotellet kan alltid hjälpa till med förslag på vad man behöver veta om olika attraktioner och hur man ska ta sig dit.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: