Bra tryckluftsverktyg som spärrnyckel och slipmaskin

by Admin on 07/11/2012

kompressorVissa verktyg passar mycket bättre till tryckluft än andra. Vi känner säkert igen om man tar borrmaskiner som exempel som vi gärna hellre köper en av hög kvalité som är batteridriven eftersom den blir enkel att ta med sig vad man än befinner sig.

I en verkstad så använder man tryckluftsverktyg eftersom de är starka och även lätt att använda och de drivs bara med luft.
De två som vi skall titta på här är spärrnyckel
och slipmaskin som används av proffs landet runt.

En spärrnyckel som drivs med tryckluft finns i olika modeller som ¼, 3/8 och ½ beroende på vad ni skall arbeta med. Uppbyggnaden är enkel med en snabbkoppling som anslutes på baksidan och med hjälp av ett handtag som man trycker in så startar man maskinen. Man kan också ställa in den hastighet som man vill ha och själva utblåset är smart placerat så att det inte stör själva jobbet som skall göras. När man arbetar med en spärrnyckel så kan man även köpa till ett praktiskt ser där en låda med olika anslutningar ingår från ¼ -3/8 så att det blir enkelt att välja rätt och att man även har det som behövs.

Olika typer

En slipmaskin kan vara mycket och används flitigt och det finns vinkelslipar, raka slipmaskiner och även polermaskiner som ingår i kategorin. Om vi börjar med en slipmaskin av typ vinkelslip så finns det modeller som är utformade på många olika sätt vilket gör att det lätt går att anpassa till ert jobb. En vanlig slipmaskin finns i raka och vinklade modeller som stavslipar och turbinslip. Här finns det ett stort utbud av olika maskiner som kostar allt från någon tusenlapp och uppåt.
Nästa slipmaskin är en polermaskin som används till exempel vid vaxning och polering av bilen. Det finns även kombinerade modeller som har både poler och vinkelslip. Dessa verktyg skall man alltid tänka på att köpa av bra tillverkning och kända märken och de kommer att hålla i nästan all oändlighet. Det som är den stora fördelen med dessa verktyg är att de inte behöver en egen källa för att drivas utan det görs direkt via er kompressor. Tänk bara på att kompressorn skall klara av att driva verktygen och det står också på varje verktyg vilket tryck som det behöver.

En spärrnyckel och slipmaskin som drivs med tryckluft genererar mycket mindre oljud och är också mycket kraftfullare än en eldriven modell så tryckluft är det som gäller för ett proffs.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: