Olika versioner av slitgummi

by Admin on 10/07/2012

gummiVissa saker är väldigt viktigt inom industrin som att man använder rätt typ av tillbehör för alla sina maskiner som man har i själva produktionen. Därför kommer vi avhandla kvaliteten hos olika slutgummin här.

Högre kvalité går ofta i hand med lite högre kostnader men jämför man det mot billigare så ser man i alla fal att pengar sparas in och det gäller också viktiga komponenter som slitgummi. Ett slitgummi är inte bara ett gummi utan kan produceras fram på olika sätt och därför så är kvalité åter igen viktigt för industrin. Det handlar om att det kostar mycket pengar när produktionen står still och betydligt mer än vad ett bra slitgummi kostar.

Det finns ett slitgummi som fyller alla de hårda kraven som industrin ställer och det heter Trellex. Det har producerats ända sedan 60 talet och håller mycket längre än många andra typer av slitgummi. En fördel är också at Trellex slitgummiduk också får ned bullret med runt 20 procent och har en stor fördel mot andra typer metaller som kan också användas till samma typ av ändamål.

Trellex är tillverkat av en behandling av polyuretanmaterial vilket gör att den kan motstå mycket och klarar sig mycket bättre än andra metaller. Temperaturer i produktion upp till 70 till 80 grader klarar Trellex slitgummi galant och det finns även en version som fästes har väv på ena sidan för snabb fastlimning eftersom ytan inte behöver ruggas upp innan. Den andra typen har ett kontaktskikt och vilken typ som kommer att passa bäst är beroende på Er produktion och tillverkning.

Vissa av dessa slitgummi har förstärkningar och vissa är helt rena. De kallas då för PU duk om det är helt rena och klarar att motstå oljor och ozon. Beroende var slitgummi skall användas till kan man få den i olika typer av hårdheter. Vissa speciella mått kan även tas fram på beställning.

Så nu kanske vi alla förstår hur viktigt det är med en kvalités produkt på grund av att produktionen måste rulla, och vad händer när den står still? Jo, det kostar en massa pengar och en Trellex slitgummi kommer att göra jobbet. Tänk på fördelarna om ni använder annan typ av metall idag och oljudet kommer även att minska med runt 20 %. Resultatet blir också vad man vill och att det är riktigt slitstarkt gör att ni kommer att bli nöjda.

Slitgummi i olika varianter av Trellex kan ni enkelt läsa mer om på nätet, där ni hittar mer tekniska specifikationer och kan läsa om alla fördelar för en industri som skall rulla länge utan dyra reperationer och perfekt resultat. Det får ni med Trellex slitgummi i den variant som ni väljer.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: