Rediga verktyg

by Admin on 02/07/2012

 

balansblock-slangvindorNär vi skall utföra olika typen utav arbeten så gäller det att vi har ordentliga verktyg till hands. Det gäller alla typer av verktyg som spärrnycklar, slangvindor och balansblock som exempel.

Varje verktyg har en uppgift och en spärrnyckel är tillexempel mycket bättre än en vanlig skiftnyckel eftersom den är “fast” helt enkelt och kommer i olika storlekar som tum och millimeter. Spärrnycklar finns i raka och även vinklade modeller och det man skall se upp med här är att man kan ändra riktningen på varvet. För att behöver man gå tillbaka så måste det fungera, och spärrnycklar är ett bra verktyg om man skall jobba i trånga utrymmen som under huven på en bil.

Rediga och bra verktyg kan användas på många sätt som balansblock vilka gör att olika verktyg inte väger så mycket. Du har säkert sett balansblock på många ställen som när verktygsmaskiner hänger på en wire. Ett annat användningsområde är också för att vända, lyfta eller kanske vrida på olika tunga saker. Balansblock kommer i olika utföranden beroende på ditt ändamål. När man skall väja rediga verktyg som ett balansblock så skall man tänka på linans längd och vilken last som balansblocket tar. De billigaste modeller klarar allt från ett halvkilo till runt fem kilo och det finns även balansblock som klarar över hundra kilo. Men det är rediga verktyg som underlättar mycket.

Slangar av olika typer är skall också hängas eller rullas upp med  slangvindor. Att välja slangvindor är inte så lätt som man tror då det finns olika typer. Den simplaste typen är manuella sladdvindor där man med hjälp att ett handtag rullar in slangen. Nu är det beroende på vilken användningsområde som man har och det finns även slangvindor med elektrisk drift vilket gör det lätt att dra in en lång slang. I kombination så kan man även ha en praktisk slangvagn om man behöver ta slangen med sig.

Alla dessa rediga verktyg som vi tagit upp har olika uppgifter och finns även i olika modeller beroende på vad du skall använda de till. En spärrnyckel i olika längder och skall den vara rak eller vinklad. Balansblock som gör att dina verktyg eller andra saker blir lättare att hantera finns i olika varianter beroende på vikten och även vajerns längd. Slangvindor finns också i varianter som är anpassade till olika typer av väskor som vatten, oxygen och acetylen som exempel. Det gäller att läsa på och till slut hitta rediga verktyg som man har användning av.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: